Gevoelig kind? Word een Wijze Ouder!

De stichting wijzemoeders.nu biedt Wijze Ouder cursussen aan aan ouders en anderen die met de opvoeding van kinderen te maken hebben.

Momenteel reageren veel kinderen niet zoals we gewend zijn. Met name in de laagste groepen van het basisonderwijs wordt duidelijk dat kinderen soms een andere aanpak nodig hebben. Er zijn veel kinderen bij wie een ermoeden is van autisme of ADHD. Het gevoelige, intuïtieve kind daagt ons uit om met nieuwe vaardigheden te komen. Het lastige is dat wat voor het ene kind geldt, voor het andere misschien niet werkt. Er is dus flexibiliteit nodig bij ouders. Meer kennis kan zorgen voor die flexibiliteit.

De Wijze ouder cursus wordt aan ouders gegeven die vermoeden dat ze een (hoog) gevoelig kind hebben dat extra, of andere aandacht nodig heeft. Een holistische visie staat centraal. Doel is om het kind veilig te stellen en ouders tools te geven zodat zij hun rol als wijze ouder vorm kunnen geven.

De Wijze ouder cursus wordt gegeven in vier dagdelen. Consulenten en trainers van de stichting werken hieraan mee.

Onderwerpen: hoog sensitiviteit, kleurrijk en beeldend denken, emotioneel reageren versus rationeel reageren, wat betekent het in de klas?, aandachtig opvoeden, juiste communicatie met je kind.

Er is een werkboek beschikbaar voor de deelnemers.

Je kunt een brochure bestellen die meer informatie geeft over de Wijze ouder cursussen. Als je de brochure wilt ontvangen per mail, of je wilt weten of er in jouw buurt een cursus wordt gegeven door een consulent mail ons dan:

Wil je opgeven voor de Wijze ouder cursus?

Kijk dan in de agenda voor de eerst volgende cursus. Voor meer informatie mail je naar:

Wil je zelf trainer/consulent worden of gevoelige kinderen beter kunnen begeleiden? Kijk dan verder op deze website!
Agenda
Meer lezen
Scholingsdagen
HomeTrainers
HS Kids test
Wijze ouders
Train de trainer
HS Kids club
Contact