Wijze ouders
Train de trainer
HS Kids club
Contact
Scholingsdagen
Home

Train de trainer traject

Wijze Ouder consulent/trainer

Op deze pagina informatie over de basistrainingen voor consulenten van de stichting Wijze Moeders

In onze Train de trainer workshops wordt veel aandacht geschonken aan kennisoverdracht over gevoeligheid, beelddenken, prikkelverwerking en aandachtstraining. Ook communicatie met kinderen, afstemming, het vinden van creatieve oplossingen en je eigen script komen aan de orde.

Word Wijze Ouder trainer/consulent

De vierdaagse basistraining om ouders te ondersteunen is bestemd voor ouders/ begeleiders/ leerkrachten e.a. die graag ouders en (hoog) gevoelige kinderen willen ondersteunen. Als trainer/consulent kun je de Wijze oudercursus geven. Je ondersteunt ouders en onderwijzers om (hoog) gevoelige kinderen te kunnen begeleiden. Dat kan in een cursus, maar ook individueel gebeuren.

In de intensieve train de trainer workshops wordt het stramien van de Wijze oudercursus zo veel mogelijk gevolgd. Dat wil zeggen dat veel onderwerpen aan de orde komen die aan ouders in de Wijze Oudercursussen kunnen worden aangeboden. Er wordt van deelnemers thuisstudie (leeswerk) verwacht. Er is veel achtergrondinformatie over:

  1. Gevoeligheid. Intuitief waarnemen. Beelddenken. Hooggevoeligheid. Is er verwantschap met autisme en aandachtstoornissen? Het onbewuste jonge brein / de zintuigen.

  2. Stress/overprikkeling. Faalangst herkennen als kloof tussen willen en kunnen. Positieve bevestiging als tool om het kind te bekrachtigen.

  3. Communicatie (feedback, actief luisteren, afstemming, reageren). Begrenzing als liefdevolle daad.

  4. Het ‘script ‘van de ouder/ begeleider/ leerkracht. Projectie/ bescherming. Welke motto's kreeg jij mee en welke principes wil je liever hanteren in het opvoeden/ begeleiden van kinderen? Welk leertype ben jij? (activerend, pragmatisch, theoritiserend, denkend, voelend)

  5. Verbinding. Aandachtig opvoeden. Gronden en ontspannen.

4 dagen. Kosten €75. per workshopdag. Exclusief btw. De basistraining wordt in 2010 aangeboden in Alkmaar en Den Dungen (bij Den Bosch)

Geef je op of vraag informatie:

Het vervolg op deze basistraining geeft je tools om met gevoelige kinderen aan de slag te gaan.

De HS Kidsclub

In de ‘HS Kidsclub’ training 3-daagse leer je jonge kinderen in een speel/praatgroep aandachtstraining te geven, ze emoties te leren herkennen, en handige oplossingen te vinden. Ook leer je visualisatie- en ontspanningstechnieken toe te passen in een groep/klas of in 1 op 1 sessies. Om aan deze vervolgtraining deel te kunnen nemen is het noodzakelijk dat je de eerder genoemde Train de trainer Wijze oudercursussen hebt gevolgd vanwege de achtergrondinformatie.

Deze driedaagse training is voor ouders/ begeleiders/ leerkrachten bestemd die ouders en (hoog) gevoelige kinderen vrijwillig of in hun eigen werkomgeving willen ondersteunen.

Gevoelige, intuïtieve kinderen van deze tijd, dagen ons uit om uit bestaande denkkaders te stappen en in deze workshops krijg je tips en tools aangereikt. Het geven van deze cursussen aan jonge kinderen op school, of het toepassen van technieken in de klas, kunnen een goede aanvulling zijn om gevoelige kinderen veiligheid te bieden.

Onderwerpen: 

Emoties leren herkennen

Kinderen leren zich te ontspannen

Kinderen leren handige oplossingen te vinden

Kinderen leren gezonde lichaamsgrenzen aan te houden

Kinderen helpen zich te aarden

Verhalen als ondersteuning

Visualisatie en ontspanningstechnieken

Aandachtstraining

Positieve bevestiging als tool om het kind te bekrachtigen staat voorop.

Trainer: Sylvia van Zoeren

3 trainingsdagen

Kosten per workshopdag: 75 euro (excl. btw)

Wil je je opgeven? Mail ons:

Consulent/trainers worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het Wijze Moeder netwerk. Na het volgen van de basistraining ben je 1 jaar gecertificeerd consulent. Als consulent houdt je je aan de gedragscode van de stichting en laat je je jaarlijks certificeren. Zo vorm je samen met de stichting een betrouwbaar netwerk van hulpverleners dat makkelijk gevonden kan worden door ouders van hoog sensitieve kinderen. Ook als je al een eigen praktijk hebt wordt je van harte uitgenodigd deel te nemen aan het netwerk. Vraag naar de voorwaarden:

 

 

 
Trainers
HS Kids test
Agenda
Meer lezen