Wijze ouders
Train de trainer
HS Kids club
Contact
Home

Scholingsdagen

De scholingsdagen die stichting Wijze Moeders organiseert zijn vooral bedoeld om het netwerk van de stichting levend te houden.

Nationaal opvoeddebat 2009-2010

De scholingsdagen van de stichting Wijzemoeders.nu zijn bestemd om kennis over opvoeding met elkaar te delen en bestaan uit een lezing over een onderwerp, een discussie na en na de lunch uit het bespreken van intervisievragen in deelgroepen.

De scholingsdagen zijn vooral bestemd voor de consulenten en trainers die deelnemen aan de Stichting Wijze moeders.nu. Het uitgangspunt is het sensitieve kind in het gezin (zijn/haar eigen omgeving) en in het onderwijs. In de ochtenduren is er een interessante lezing, met discussie na, na de lunch is er gelegenheid om ingebrachte intervisievragen met elkaar te bespreken.

De lezingen en discussie na kun je ook zien als onderdeel van het nationale opvoeddebat. In oktober maakte minster Rouvoet een start met dit initiatief. Op www.opvoeddebat.nl vind je meer informatie over het idee van het ministerie voor Jeugd en Gezin om ouders met elkaar te laten praten over opvoeding. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor de lezingen van Stichting Wijze moeders.nu.

Donderdag 11 maart: Kwaliteitendag

Carla Muijsert is bekend van boeken als: ‘Positief Ouderschap’, ‘Nieuwetijdskinderen’ en ‘Ieder kind in zijn eigen kracht’.

Ze heeft een eigen coachingspraktijk ‘Kerncoach’ en is directeur van Stichting Welzijn voor kinderen. Ze geeft deze dag een lezing over hoe je kwaliteiten van kinderen kunt inzetten.

In de middaguren is er gelegenheid om in groepen intervisievragen te bespreken met elkaar onder begeleiding van een supervisor.

Doel: Het netwerk versterken. Uitwisseling aan de hand van het thema en intervisie

Kosten 35,00
Alleen lezing: 15,00
09.15-15.00 uur

Lezing: 09.30 uur-12.00 uur
Intervisie: 13.00-15.00 uur
Lokatie: Westerweg 377, Heiloo

Donderdag 27 mei:
Gevoelige kinderen en de nieuwe media

Bamber Delver is directeur van Stichting Kinderconsument. Hij schreef het boek “De Wii generatie”

Steeds meer kinderen zijn mobiel. Met hun eigen gsm of met hun Play Station Portable kunnen ze online. In Nederland heeft al één op de vier 6-8 jarigen een mobieltje, en als je tiener bent (vanaf groep 8) val je buiten de boot als je geen slimme telefoon hebt! Tegelijkertijd met deze ontwikkeling is een nieuwe technologische revolutie gaande: het mobiele internet.

Hoe kun je als ouder je kind hierin wegwijs maken? Allereerst door zelf te weten wat er zoal te doen is voor wat betreft die nieuwe media. Bamber Delver geeft deze keer de lezing.

Doel: Het netwerk versterken. Uitwisseling aan de hand van het thema en intervisie

Kosten 35,00
Alleen lezing: 15,00
09.15-15.00 uur

Lezing: 09.30 uur-12.00 uur
Intervisie: 13.00-15.00 uur
Lokatie: Mare Nostrum, AlkmaarScholingsdagenTrainers
HS Kids test
Agenda
Meer lezen