Reiki

In De Praktijk worden maandelijks Reiki I cursussen gegeven. Reiki I kost 150 Euro inclusief certificaat. De wijze die wordt gevolgd is de traditionele Usui methode. Als je de cursus wilt volgen kun je eerst komen kennismaken. Kijk op de agenda voor de data waarop de cursussen worden gegeven. Voor Reiki II (kosten 275 Euro) maak je een individuele afspraak.
Je kunt je ook laten behandelen in De Praktijk. De kosten van een Reiki behandeling zijn 35 Euro. (duur: ongeveer anderhalve uur)
Reiki is een Japanse geneeswijze waarbij door middel van handoplegging energie doorgegeven wordt. Niet de energie van de gever wordt doorgegeven, maar de unversele energie. Rei = universum. Ki = energie.

Energie is overal en in en om ons heen. Wij zijn energie. De ruimte om ons heen is gevuld met energie. Net zoals de bomen en planten dat doen, kunnen we ons voeden met de energie om ons heen. Reiki kan ons helpen ons makkelijker te verbinden met deze energie. Wij bestaan niet alleen uit lijf en leden, geest, emoties en gedachten. Een belangrijjk deel van ons is onze aura, ons energiesysteem. Onze aura bestaat uit energie. Door Reiki kunnen we onze aura versterken, aanvullen en gezond maken.

Reiki I helpt na de eerste cursus in eerste instantie jezelf. Na de cursus kan Reiki in zelfbehandelingen worden toegepast waardoor het zelfgenezend vermogen wordt aangespoord. Hoe meer je jezelf behandelt hoe beter Reiki gaat stromen! Je kunt natuurlijk ook familie en vrienden behandelen. Als je anderen Reiki geeft geef je jezelf ook Reiki. De Reiki stroomt immers door je lichaam voor je doorgeeft aan de ander.
Vaak blijkt later dat cursisten ook anderen willen helpen en kiezen ze er voor de vervolgcursus Reiki II te volgen. Ook is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en behandelingen te geven tijdens Reiki bijeenkomsten die door een Master worden georganiseerd.

De ontvanger van Reiki kan altijd en overal Reiki ontvangen. De gever kan altijd en overal Reiki geven. In een Reiki cursus worden de chakra's in het energiesysteem van de cursist afgestemd en geopend. Hierdoor kan de energie door je heen stromen, via de kruinchakra, en door het hartcentrum en de zonnevlecht (bij de maagstreek) naar de armen en handen uitstromen. De chakra's in de handen geven de Reiki vervolgens door. Sommige mensen voelen al iets bij het doorgeven van energie, anderen kunnen het versterken door Reiki gewoon te gaan gebruiken en opnieuw te herkennen. Soms kun je bepaalde sensaties in je handen ervaren: prikkelingen of een trekkend gevoel, warmte of juist een koud gevoel.
Op de plaats waar de handen liggen stroomt Reiki het lichaam van de ontvanger binnen. Energieblokkades kunnen daardoor worden opgeheven. Degene die Reiki ontvangt kan ervaren dat een diepe ontspanning optreedt, pijn vermindert en zelfs verdwijnt. Sommige klachten reageren heel goed op Reiki: stress, migraine, exceem en maag- en darmklachten bijvoorbeeld.
Ook emoties die vast zitten kunnen worden "losgeweekt" door Reiki. Reiki kan de ontvanger helpen belemmerende zaken uit het verleden los te laten zodat de energie in het heden weer kan gaan stromen. Pijn, emotioneel en lichamelijk, kan dus worden verzacht.

De Reikibehandeling wordt door iedereen op zijn eigen wijze ervaren. Vast staat dat de ontvanger bereid moet zijn de Reiki te ontvangen. De wil om te genezen moet aanwezig zijn. Niet de behandelaar geneest, maar de ontvanger geneest zichzelf door zichzelf toe te staan de Reiki te ontvangen. Behandelen volgens Usui regels betekent dat je het standpunt inneemt dat Reiki niets anders nodig heeft. Reiki stroomt naar waar het nodig is en is voldoende om een opening te maken naar verandering.

Sommige cursisten ervaren na de cursus Reiki I dat ze meer gaan luisteren naar wat ze nodig hebben en wel of niet willen. Soms besluiten ze om bepaalde voedingstoffen te laten staan of zich anders te kleden. Reiki kan maken dat je meer jezelf wordt en beter voor jezelf gaat zorgen. De zelfbehandelingen dragen daartoe bij. Als je de tijd neemt voor zelfbehandelingen neem je al een belangrijke stap naar beslissingen die beter bij je passen, op dit moment in de tijd.

Reiki I is dan ook voornamelijk bedoeld voor jezelf. Maar na de cursus kun je ook anderen behandelen. Dat betekent natuurlijk niet dat jij anderen gaat genezen. Wat je doet is de ander energie aanbieden zodat hij zichzelf gaat genezen. Na Reikibehandelingen begint vaak een genezingsproces van binnenuit. Het aardige van Reiki is dat je zelf ook Reiki ontvangt als je een ander behandelt.

Na de cursus zul je daarom zelf misschien ook merken dat er dingen veranderen en beginnen te genezen bij je zelf. Het fijne van Reiki is dat het een eigen weg zoekt, het breekt niet onnodig open, het geneest op een passende, organische wijze. Het lichaam zowel als de geest reageren op de universele energie en er zal op onbewust niveau ook iets gaan veranderen. Misschien merk je dat je anders gaat aankijken tegen je jeugdjaren, of dat je assertiever wordt, of dat je ander werk wilt gaan doen omdat dat beter bij je past. Alles is mogelijk. Maar het gebeurt op jouw manier, op jouw wijze en precies zoals dat bij jou past op dit moment.

Home
Welkom
Hypnotherapie
Reiki
NLP
RET
Kinderen
Hyperventilatie
Hooggevoeligheid
Depressiviteit
Cursussen en Workshops
Tips en Tools
Column
Agenda
Contact