NLP

In De Praktijk worden technieken uit het Neuro Linguistisch Programmeren verweven met ontspanning en hypnotherapie. Geen diepgravende theoretische modellen, maar praktisch aan de slag, dat is de manier! NLP is een model waarin allerlei technieken zijn samengebracht om gedrag te kunnen veranderen. Je zintuigelijke ervaringen en je voorstellingsvermogen spelen hierbij een grote rol.

Herinneringen, ervaringen, voorbije emoties, ze liggen allemaal besloten in het onderbewustzijn en zijn met behulp van je zintuigen ooit gelardeerd met allerlei beelden, gevoelens, aannames, overtuigingingen en dergelijke. "Oude" gevoelens kunnen je behoorlijk belemmeren in het hier en nu en daarom is het van belang te ontdekken hoe dat nu precies werkt: het opslaan van herinneringen. Maar NLP helpt je ook weer in contact te komen met de bronnen in jezelf. Want niet alleen je belemmeringen liggen opgeslagen in je onderbewustzijn, ook je kwaliteiten en mogelijkheden. Daarom is NLP zo goed te combineren met hypnotherapie. NLP is ook een communicatiemodel en daarvan maken we veel gebruik in De Praktijk. Zo komen we snel bij de bron van je probleem.

Je werkt met NLP vooral in het hier en nu.
NLP kan je namelijk helpen om nieuwe, beter bij jou passende manieren te vinden. In De Praktijk gaan we kijken wat je voortaan wilt ervaren, en hoe je dat kunt bereiken.
Welke stappen ga je zetten om dit te bereiken en hoe zul je weten dat je bezig bent het te bereiken?
Wat wil je voelen en wanneer wil je het ervaren?
Waaraan zul je merken dat je bezig bent te veranderen?

Een strategie om je doel te bereiken is jezelf "hoe" vragen te stellen. Je kunt door middel van NLP ook heel goed checken of je op de goede weg bent en je zult merken dat als deze manier bij je past, je je snel beter gaat voelen en je je weer daadkrachtig gaat voelen!


 

Home
Welkom
Hypnotherapie
Reiki
NLP
RET
Kinderen
Hyperventilatie
Hooggevoeligheid
Depressiviteit
Cursussen en Workshops
Tips en Tools
Column
Agenda
Contact