Reiki

In De Praktijk worden regelmatig Reiki I cursussen gegeven. Reiki I kost 150 Euro inclusief certificaat. De wijze die wordt gevolgd is de traditionele Usui methode. Als je de cursus wilt volgen kun je eerst komen kennismaken. Er worden kennismakingsavonden georganiseerd. Maar ook is het mogelijk een keer langs te komen om kennis te maken.
Kijk op de agenda voor de data waarop de cursussen worden gegeven.

Voor de cursus Reiki II (kosten 275 Euro) maak je een individuele afspraak. In deze cursus van drie dagdelen leer je Reiki op afstand gebruiken en sturen.

Je kunt je ook laten behandelen in De Praktijk. De kosten van een Reiki behandeling zijn 45 Euro. (duur: ongeveer anderhalve uur)

Reiki is een Japanse geneeswijze waarbij door middel van handoplegging energie doorgegeven wordt. Niet de energie van de gever wordt doorgegeven, maar de unversele energie. Rei = universum. Ki = energie.

Magnified Healing is fijn voor gevorderde Reiki cursisten. Je hebt je opnieuw verbonden met de universele energie, behandelt jezelf regematig en helpt soms anderen met de energie. Magnified healing werkt met de hogere energie die verbonden is met de geascendeerde meesters, zoals Quan Yin. In de dagworkshop leer je de eenvoudige healing methode toe te passen op jezelf en anderen. Je ontvangt een officieel certificaat van de MH vereniging. De energie helpt bij het loslaten van (dagelijks) karma. (zie www.magnified-healing.nl/masterlijst)

Meer over Reiki energie en cursussen:
Energie is overal en in en om ons heen. Wij zijn energie. De ruimte om ons heen is gevuld met energie. Net zoals de bomen en planten dat doen, kunnen we ons voeden met de energie om ons heen. Reiki kan ons helpen ons makkelijker te verbinden met deze energie. Wij bestaan niet alleen uit lijf en leden, geest, emoties en gedachten. Een belangrijjk deel van ons is onze aura, ons energiesysteem. Onze aura bestaat uit energie. Door Reiki kunnen we onze aura en ons lichaam en onze geest versterken, aanvullen en gezond maken.

Reiki I helpt na de eerste cursus in eerste instantie jezelf. Na de cursus kan Reiki in zelfbehandelingen worden toegepast waardoor het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd. Hoe meer je jezelf behandelt hoe beter de Reiki gaat stromen! Langzamerhand ontspan je meer en meer. Je kunt natuurlijk ook familie en vrienden behandelen. Als je anderen Reiki geeft, ontvang je zelf ook Reiki. De Reiki stroomt immers door je lichaam via je kruin voor je doorgeeft aan de ander. Je inwendige centrale energiekanaal, dat loopt van kruin tot stuit wordt geactiveerd, waardoor de chakra’s (energiepunten in en door het lichaam die de aura voorzien van jouw eigen energie en de universele energie) goed doorstromen en je lichaam kan ontspannen. Doordat de chakra’s worden gezuiverd door de energiestroom ga je je steeds prettiger en lichter voelen. Daarvoor is tijd nodig en Reiki helpt je hierbij. Het jezelf bevrijden van energietrillingen (gedachten en emoties) die je zwaar en moe maken gaat op deze manier heel organisch. Dat wil zeggen op jouw manier en in jouw tempo.

Reiki II
Vaak blijkt later dat cursisten ook anderen willen helpen en kiezen ze er voor de vervolgcursus Reiki II te volgen. Tijdens de Reiki II cursus, die individueel wordt gegeven, leer je wat het betekent om de energie te laten stromen. Je leert Reiki op afstand te geven.
Reiki II kan je helpen nog beter te begrijpen dat we allemaal met elkaar zijn verbonden. Je bent een met een groter geheel en het kan dan ook gebeuren dat je meer verantwoording begint te nemen voor het grotere geheel en meer je eigen bijdrage wilt leveren. Reiki is Liefdevol. Liefdevolle energie is het antwoord op alle negatieve ontwikkelingen in de wereld momenteel.

Uitwisselen in De Praktijk.
Ook is er in De Praktijk de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en behandelingen te geven tijdens Reiki bijeenkomsten die door een Master worden georganiseerd. De Reiki ontmoetingsavonden staan in het teken van tafelbehandelingen of van afstandsbehandelingen en verdiepingstechnieken. Zo leren de Reiki II cursisten de beginselen van de universele wetten en leren ze de aura en chakra’s te kennen en te zuiveren.

De Reikibehandeling wordt door iedereen op zijn eigen wijze ervaren. Vast staat dat de ontvanger bereid moet zijn de Reiki te ontvangen. De wil om te genezen moet aanwezig zijn. Niet de behandelaar geneest, maar de ontvanger geneest zichzelf door zichzelf toe te staan de Reiki te ontvangen. Behandelen volgens Usui regels betekent dat je het standpunt inneemt dat Reiki niets anders nodig heeft. Reiki stroomt naar waar het nodig is en is voldoende om een opening te maken naar verandering. Voor velen is dit momenteel de manier zich op zachte manier te openen voor de energie. Ook HSP’s kunnen baat hebben bij Reiki omdat ze hun overprikkeling met nieuw élan kunnen verhelpen.

Sommige cursisten ervaren na de cursus Reiki I dat ze meer gaan luisteren naar wat ze nodig hebben en wel of niet willen. Soms besluiten ze om bepaalde voedingstoffen te laten staan of zich anders te kleden. Reiki kan maken dat je meer jezelf wordt en beter voor jezelf gaat zorgen. De zelfbehandelingen dragen daartoe bij. Als je de tijd neemt voor zelfbehandelingen neem je al een belangrijke stap naar beslissingen die beter bij je passen, op dit moment in de tijd. Ik heb veel mensen in een periode dat ze hier waren zien veranderen in assertieve, liefdevolle mensen die weer zin hadden om van het leven te maken wat ze maar wilden.

Reiki I is dan ook voornamelijk bedoeld voor jezelf. Maar na de cursus kun je ook anderen behandelen. Dat betekent natuurlijk niet dat jij anderen gaat genezen. Wat je doet is immers de ander energie aanbieden zodat hij zichzelf gaat genezen. Na Reikibehandelingen begint vaak een genezingsproces van binnenuit. Het aardige van Reiki is dat je zelf ook Reiki ontvangt als je een ander behandelt. Er is uitwisseling. Usui, de arts die rond de vorige eeuwwisseling Reiki opnieuw in de wereld bracht begreep dat uitwisseling van belang is. De ontvanger moet Reiki op waarde schatten en opent zo de deur naar transformatie.

Na de cursus zul je daarom zelf misschien ook merken dat er dingen veranderen en beginnen te genezen bij je zelf. Het fijne van Reiki is dat het een eigen weg zoekt, het breekt niet onnodig open, het geneest op een passende, organische wijze. Het lichaam zowel als de geest reageren op de universele energie en er zal op onbewust niveau ook iets gaan veranderen. Misschien merk je dat je anders gaat aankijken tegen je jeugdjaren, of dat je assertiever wordt, of dat je ander werk wilt gaan doen omdat dat beter bij je past. Alles is mogelijk. Maar het gebeurt op jouw manier, op jouw wijze en precies zoals dat bij jou past op dit moment.

Reikimaster worden.
Misschien wil je graag anderen leren Reiki toe te passen. Je kunt je laten trainen voor het Masterschap. In 1 jaar leer je hoe je cursussen kunt geven en anderen kunt begeleiden. Je eigen ontwikkeling neemt een zeer belangrijk deel in beslag van de training. Als Master ben je mentor van cursisten en het is dus van belang dat je eigen standpunten inneemt en onafhankelijk bent en denkt.
De mastertraining is een individueel traject van minimaal een jaar en kost 2 maal 650€ plus een maandelijks bedrag voor de gevolgde individuele sessies, afhankelijk van de duur van jouw training. Je kunt in een gesprek onderzoeken of deze training bij je past.