Zomermidweek HSP’s

 

Maak van je Hooggevoeligheid je extra!

Van Ik naar Wij......

  

Waar?

De zomercursus Hooggevoeligheid als je extra! wordt gegeven in een van de mooiste natuurgebieden van Noord-Holland. Bloomings Hotel in Bergen verwelkomt er gasten en groepen en de sfeer is er ongedwongen en kalm.

In het leuke plaatsje Bergen vind je gezellige terassen, leuke winkeltjes en het dorp Schoorl vlak naast de deur. Bergen is een kunstminnend dorp met vele galeries en leuke restaurantjes, waar je deelneemt aan het volle leven. Gelukkig zijn daar altijd het strand en het duingebied nabij, waar tussen de duinen en de dorpen Schoorl en Bergen talloze wandel- en fietspaden zich uitstrekken en de rust uitnodigt tot reflectie en tot jezelf komen! Een ideale omgeving om een vakantie zomermidweek door te brengen!

Wat?

Steekwoorden: rust, gezamenlijkheid, individualiteit, herkenning, natuur, respect, waardering, leren omgaan met je hooggevoeligheid.

Hoe?

We starten maandagmiddag voor het diner met een introductie van de cursus. Deze week kun je diverse workshops volgen in het kader van je hooggevoeligheid, de ochtenden en de avonden gedurende twee en half uur. De middagen zijn voor jezelf. Soms wordt de avond omgezet naar de middag, als het programma dat verlangt!

De middagen worden dus voornamelijk gebruikt om vakantie te vieren en uit te rusten! Er staat een fiets voor je klaar als je dat wilt. Afwisselend worden gezamenlijke wandeltochten of fietstochten georganiseerd, waarbij de keuze aan de deelnemer is deel te nemen of niet. Lekker naar het strand? Het kan! Leuke galeries bezoeken in Bergen? Het kan! Er is alle ruimte voor individuele activiteiten. We eten gezamenlijk.

Er wordt tevens een lezing over kunst en hooggevoeligheid gegeven door Rob Bouber, kunstjournalist en er is gelegenheid het Bergens Museum Kranenburgh te bezoeken.

Voor wie?

Voor iedereen (alleenstaand of gezamenlijk), die zijn/haar hooggevoeligheid wil leren accepteren en het wil gaan zien als een extra kwaliteit! Hooggevoeligen zijn namelijk gevoelsmens, creatief, natuurminnend, en voelen dat ze deel uitmaken van het grotere geheel. Ze zoeken vaak de rust en stilte en worden regelmatig overspoeld door de wereld om hen heen. Ze zijn vaak heldervoelend, dromen veel, weten haarfijn wat de ander voelt en nodig heeft en weten snel oplossingen te bedenken voor allerlei problemen. Daardoor voelen ze zich vaak verantwoordelijk voor het welzijn van de wereld om ze heen. Ze zijn perfectionistisch, accuraat en invoelend. Alleen worden al die kwaliteiten vaak ondergesneeuwd door oververmoeidheid, burn-out of onbegrip van de buitenwereld!

Doel?

is van deze gezamenlijke bijeenkomsten om onze hooggevoeligheid in een nieuw kader te plaatsen en het te gaan zien als onze uitdaging! We proberen een nieuw evenwicht te vinden. Evenwicht tussen wat we willen en wat we kunnen, tussen onze wensen en onze mogelijkheden. Dan kunnen we in onze centrum blijven staan en de wereld helpen transformeren. Van ik naar wij......

Middelen:

Herkenning en aanvaarding. Rationeel emotieve training, NLP-technieken, meditatie, technieken uit de Hypnotherapie, ademwerk, gronding. Assertiviteit. We starten en eindigen de dag met meditatie en rust. Je leert je energie te beheren om vermoeidheid beter te kunnen hanteren.

Door wie?

De Praktijk: gespecialiseerd in Hooggevoeligheid. Sylvia van Zoeren is hypnotherapeute, Reikimaster en spiritual en mental coach. Rob Bouber is journalist en schrijver.

Wat kost het?

All in en incl BTW: verblijf 400,00. Toeslag eenpersoonskamer. Voor deelname aan de workshops betaal je 135€ incl BTW. (4 overnachtingen). Totaal 535,00€. Verblijf van maandag-vrijdag. Drankjes worden apart afgerekend bij vertrek.

Op basis van deelname zonder verblijf: 350,00 (incl. lunch en diner tijdens de trainingsdagen)

Wij hebben er zin in!

Wil je meedoen aan deze midzomerweek? Bel ons, en we sturen je een aanmeldingsformulier en nodigen je uit voor een informatieavond in juni! Wil je meer informatie? Bel of mail: 072-5647353 of

 

Terug